zondag 12 april 2009

Pasen

Voor christenen is het paasfeest eigenlijk bedoeld om te herdenken dat Jezus uit de dood is opgestaan. Maar dat zijn veel mensen tegenwoordig vergeten. Het feest heeft iets met een haas en eieren te maken en om er toch nog iets van nieuw leven in te leggen, mogen er ook kuikentjes bij.
Vanmorgen waren we op visite bij een nichtje dat zich in haar arbeidszaam leven ontfermt over kleuters op de basisschool. In het kader van de kleutereducatie had juf een broedmachine en eieren naar school gehaald en daar waren heuse kuikentjes uit voortgekomen. Maar ja, wat doe je met de paasdagen met die levende have als de school dicht is? En dus had juf een kooitje met een kuiken in haar woonkamer naast de televisie staan.
Het ding piepte dat het lieve lust was, maar juf verzekerde dat het op school nog veel erger was geweest. Om niet te vergeten dat met Pasen kuikentjes uit een ei zijn opgestaan, pakte ik mijn camera om er een foto van te maken. Helaas zat het diertje achter dicht geweven gaas. Om er toch nog een leuk plaatje van te maken heb ik een wassen kaarskuikentje voor de kooi gezet. Het levend kuikentje kwam met grote belangstelling naar zijn Madam Tussaud-evenbeeld kijken. Vrolijk Pasen!


Feest van het kuiken en het ei.

Geen opmerkingen: