zaterdag 21 april 2007

Boerengolf

Als we een vrij weekend hebben gaan we graag naar ons tweede huisje in De Ardennen. Met z'n tweetjes, of met vrienden zoals in het afgelopen weekend.
Hoewel het mooi weer was konden we nog niet zwemmen, want ons zwembad is nog niet in gereedheid gebracht voor de zomer. Dus zochten we ander vertier. Niet ver van ons vakantiehuis ligt La ferme de la Bourgade; een recreatieboerderij waar Nederlandse Suzanne met haar Waalse man de scepter zwaait. Daar kun je boerengolf spelen. Leuk spelletje dat we met gasten graag gaan spelen. Suzanne probeert ons telkens de spelregels bij te brengen, maar het is veel leuker om die onderweg zelf te maken. Zo tellen wij het aantal slagen tot een hole bijvoorbeeld in tienden. Dan lijkt de reeks slagen aan het einde van het spel niet zo hoog.
Het boerengolfterrein ligt in een prachtige heuvelachtige omgeving van weilanden, houtwallen, bossen en kronkelende beekjes. Zo af en toe moet je de gekste capriolen uithalen om een bal uit het water te vissen. Meestal meppen we een kluit gras weg en rolt de bal twee slagen om. Soms raken we hem goed en suist de bal door de lucht om vervolgens in een sloot te rollen of in het hoge gras achter een heuvel uit het zicht te verdwijnen. Veel lol, gezonde lichaamsbeweging en de volgende dag spierpijn in een ongeoefend lijf.

Geen opmerkingen: