vrijdag 10 februari 2012

Afzien

Een Elfstedentocht rijden in de vrieskou is afzien. Foto's maken in de vrieskou ook. De handschoenen moeten uit, want anders kun je je camera niet instellen. En dan bevriezen je vingers en kun je nog geen foto's maken. Het verschil tussen de Elfstedentochtrijder en de fotograaf: de eerste bleef thuis en zag af bij de warme kachel, de tweede ging op pad en maakte met stijfbevroren gevoelloze vingers zijn foto's. Ik maakte mijn plaatjes uit de vrije hand, zonder statief, dus bibberen was er ook niet bij.
Bij de watervallen van Coo, waar ik al eerder winterfoto's maakte, trof ik een man met een Nikon. Hij kwam uit Hasselt, vertelde hij, en hij fotografeerde bijzondere natuurverschijnselen, vertelde hij. Of dat nu op hoge bergen of in het hoge noorden van Scandinavië is, dat maakt hem kennelijk niet zoveel uit. Nu, bij de watervallen van Coo, was het niet zo koud als die keer dat hij hier bij negentien graden onder nul ook fotografeerde. Dit keer kon hij er meer van genieten, zei hij.
Hij vertelde zoveel over zichzelf, dat ik hem op het internet zou moeten kunnen opsporen. Maar dat is niet gelukt. Jammer, want ik zou hem een foto sturen, maar eenmaal thuis vond ik nergens het briefje waarop hij zijn e-mailadres had geschreven.
Natuurlijk heb ik weer een flinke oogst winterse watervallen. Ik heb er een aantal op 
www.flickr.com/photos/paulverhees/sets/72157629262555579 geplaatst. Maar ik maakte ook die foto van die man uit Hasselt, en die toon ik hier. Misschien ziet hij die dan langs deze weg zelf toch. Want hij leek me oprecht geïnteresseerd in mijn weblog. Hij nam in die ijzige kou immers de moeite om de url van dit blog te noteren.
Het is niet opdat hij hier zijn foto vindt, dat ik die hier toon. Het is gewoon een mooi beeld van een fotograaf die de kou trotseert voor een mooie plaat. En, let op: hij draagt wel handschoenen.

Ano Niem uit Hasselt met Nikon.

2 opmerkingen:

EILANDENVANLICHT zei

Beste Paul, ik ben erg blij met deze foto en zal ook een paar van mijn resultaten rechtstreeks mailen.

Ook de foto van die koudste dag in 2003 zal ik publiceren.

mijn emailadres is :
andre.151258@hotmail.com

Vriendelijke groeten van André Steegmans, Bioloog.

EILANDENVANLICHT zei

EILANDEN VAN LICHT is de TITEL van mijn
SPECIALE FOTOBOEK uitgegeven in eigen BEHEER

Het is verkrijgbaar door rechtstreeks te mailen naar

andre.151258@hotmail.com