zondag 28 oktober 2012

Legoland

Het sneeuwde vandaag. De wegen nodigden niet uit voor verre autoritten. Van Augsburg hebben we na twee bezoekjes het beste wel gezien. Niet ver van ons hotel ligt de Duitse versie van pretpark Legoland. Vandaag konden we voor minder dan de helft van de normale entreeprijs binnen. Veel attracties waren dicht vanwege de sneeuw. 
Omdat ik dit soort pretparken toch vooral bezoek om foto's te maken, vond ik dat niet erg. Sneeuw in een pretpark is ook pret voor de fotograaf. Dus maakte ik vandaag foto's van spelende kinderen in de sneeuw. Ze betaalden entree om sneeuwpoppen te maken, die ze ook buiten het pretpark gratis en voor niks konden maken. En ik maakte er foto's van, die ook buiten het pretpark gratis en voor niks had kunnen maken. 
We waren ook regelmatig binnen. Om op te warmen en om op te drogen. Want het bleef maar sneeuwen. Zo gingen we in een Legoduikboot op zoek naar Atlantis. En natuurlijk hadden de ontwerpers van Legoland ervoor gezorgd, dat we die onderwaterwereld ook vonden. Het lijkt veel op de onderzeewereld van Burgers Ocean (bij Burgers Zoo en Burgers Bush in Arnhem). Maar hier vind je diep onder de zeespiegel ook Legomannetjes aan het werk. Links van het naar boven wijzend meisje, zie je nog net een rood-geel poppetje met bouwhelm en drilboor van Legosteentjes. Wat die daar doet is me een raadsel, maar ja, in Legoland spelen de Legomannetjes nou eenmaal de hoofdrol. 
Op de zeebodem sneeuwde het niet en was het - gek genoeg- droog en warm. Dus geen Legofoto in de sneeuw, maar Lego onderzee. Gemaakt met een Canon 7D zonder onderwaterbehuizing. Die heb ik geen, maar die was buiten in de sneeuwbuien eigenlijk wel nodig.

Hier was het droog.

Geen opmerkingen: