zaterdag 10 december 2011

Openbaar leven

Al jaren gaan we begin december een weekje op vakantie in de Ardennen. Ruim voor iedereen op Kerst- en wintersportvakantie gaat, hebben wij onze rust al genomen en kunnen wij er vol goede moed tegenaan als alle anderen vakantie hebben. Bovendien verschaft mij zo'n vroege vakantie in december de mogelijkheid om op zoek te gaan naar fotografische kerstmotieven voor een zelfgemaakte kerstkaart. Dat doe ik ook al jaren.
Dit jaar viel er weinig kerstsfeer te fotograferen. Er was nog maar weinig kerstversiering te zien, er lag geen sneeuw zoals vorig jaar en een modderig en grijs landschap bood me ook geen leuk kerstmotief. Een met kerstballen, wijnglazen en veel glitter ingericht sfeervol hoekje in een restaurant in Durbuy bracht uiteindelijk uitkomst.
Ook mijn jacht op mensen in het straatbeeld leverde me als straatfotograaf niet veel op. Er was weinig volk op straat in deze bij vlagen regenachtige week buiten het vakantieseizoen. In Durbuy zag ik echter hoe een jongedame haar hond zat te verzorgen. Als beloning kreeg ze een zoen van haar border collie. Op dat moment had ik mijn camera al paraat, want als geoefend straatfotograaf ben ik bedacht op verrassende wendingen en leuke tafereeltjes in het openbare leven.
Ze was dol op haar hond, vertelde ze, toen ik haar de foto liet zien. Sofie gaf me haar e-mailadres en ik beloofde een foto te sturen. Ik vergat erbij te zeggen dat ik haar 'wereldberoemd' zou maken door de foto op mijn blog te plaatsen. Die behoort net als de straat bij het openbare leven.

Hij doet niks...

Geen opmerkingen: