zaterdag 26 november 2011

Meesjes

Onze fotoclub maakte vanmorgen een uitstapje naar landgoed De Hamert, een natuurgebied nabij het dorpje Wellerlooi op de grens van Limburg en Duitsland. We gingen er fotograferen op het thema 'rust in de herfst'. Tot later in de ochtend een waterig zonnetje door de wolken prikte, vond ik het allemaal weinig bijzonder. Ik liep wat doelloos rond.
Uit pure balorigheid fotografeerde ik een kruisbeeld dat ik in het bos aantrof. Bij het houten kruis stond een plaquette waarin de namen waren gegraveerd van mensen die in dit bos in de Tweede Wereldoorlog waren gefusilleerd. Het kruis symboliseerde voor mij de ultieme rust. Dus mijn themafoto had ik al.
In het fletse zonnetje fotografeerde ik later nog een vuurrood herfstblad op een grauwe heide. Dat opvallend eenzame blaadje op een grote stille heide paste naar mijn smaak beter bij de opdracht van 'rust in de herfst'. Nu was ik echt klaar. En na gedane arbeid is het goed rusten, zo wil het gezegde. We hadden afgesproken dat we onze fotoexcursie zouden afsluiten met een kop koffie in Jachthut op den Hamer.
Pal voor het raam stond een voederpaal voor vogels. Er kwamen allerlei meesjes op af en ook een sperwer die het op de meesjes had gemunt. Van 'rust in de herfst' bleef weinig over. Niet alleen de meesje, maar ook wij fotograferen werden er door verrast. Er zijn dus geen foto's van deze spectaculaire overval.
Wel fotografeerde ik de meesjes die af en aan vlogen en zich te goed deden aan het voer in de voederbuizen. Mooie beeldvullende, haarscherpe meesjes. De mooiste vond ik toch een volledig onscherpe foto van een meesje dat opvloog, precies op het moment dat ik afdrukte. Die rust-in-de-herfst-foto bewaar ik wel voor de fotoclub.

Onrust in de herfst.Geen opmerkingen: