vrijdag 23 december 2011

Foto's tonen

De afgelopen weken heb ik weinig foto's gemaakt. Ik was vooral bezig met het tonen van mijn foto's.
Zoals elk jaar gebruikte ik weer een zelfgemaakte foto voor onze kerst- en nieuwjaarskaart. Die foto maakte ik begin deze maand tijdens een korte vakantie in de Ardennen. Ik had toen al een paar kerstmarkten gezien en op verschillende plaatsen rondgekeken naar leuke kerstmotieven. Maar ik was niet tevreden.
Zelfs bij La Brasserie Ardennaise in Durbuy, waar we vaak aanleggen voor een lunch, had ik het eerst niet in de gaten. Pal naast ons tafeltje hadden Hélène en Olivier een hoekje smaakvol ingericht voor de kerst. Op een onbewaakt moment dwaalde mijn blik af naar dat tafeltje. Ik keek, en keek nog eens. Ik pakte mijn camera en had mijn foto voor mijn kerstwenskaart te pakken.
Toen de kaarten op de bus waren ging er veel tijd zitten in het selecteren van foto's voor onze clubexpositie in Museum De Kluis in Boekel - nog te zien op eerste en tweede kerstdag. Ik koos vier foto's van kinderen en bedacht er een wat ongebruikelijke presentatie bij: geen gelikte fotolijsten, maar karton en wasknijpers.
Tenslotte ben ik ook een eerder dit jaar gemaakte afspraak met de bewoners van Maximastaete in Zorgboogcentrum Ruyschenbergh nagekomen. Onze fotoclub zou er een wand aankleden met twintig foto's. Zij leverden de lijsten met passepartouts, wij de foto's. Ik nam er de eerder gebruikte foto's van onze Open Atelier Route-expositie voor. Zo, ook klaar. Op naar het nieuwe jaar. Prettige feestdagen!

Kerst- en nieuwjaarswens.

Geen opmerkingen: