donderdag 18 juli 2013

Verpozen

Op loopafstand van de plek waar ik deze foto maakte, heb je eigenlijk alles wat nodig is om je prettig te vermaken. 
Daar links, bij die witte en zwarte auto, daar ga je de hoek om en kom je uit bij de ingang van bioscoop Path√©. Iets verderop is het gemeentemuseum van Helmond. Of je gaat rechtdoor naar Theater Speelhuis. Je moet er wel even honderd meter naar links of naar rechts voor omlopen, want daar liggen bruggen om aan de overkant van het kanaal te komen. 
Maar vandaag was het geen weer om een gemeentemuseum te bezoeken of om een bioscoopje te pikken of om in een theater te gaan zitten. Het was zonnig zomerweer met een middagtemperatuur van om en nabij 28 graden Celcius. 
Als je vanaf mijn fotostandplaats naar links gaat, loop je voorbij de brug de kasteeltuin in. Lekker rustig, bankjes genoeg om even in de schaduw te zitten. Meer zin in een ijsje of een koel pilsje? Ga vanaf hier rechtsaf en binnen honderd meter passeer je een ijssalon en talloze terrasjes. 
Soms is het leuker om je eigen vermaak te scheppen en je niks aan te trekken van al dat georganiseerde plezier. Dan strek je je uit op een muurtje dat de weg scheidt van het kanaalwater. Gratis uitzicht op auto's op de Kanaaldijk aan de overkant, op mensen op de terrasjes verderop, op voorbijgangers die aan ijsjes likken. Even lekker verpozen onder de Traversebrug. In de schaduw. Luisteren naar het verkeer dat boven je hoofd door Helmond raast met inzittenden die nog minder dan jij belangstelling hebben voor bioscoop, museum, theater, kasteeltuin, ijsjes of terrasjes. Dolce far niente.
Een social sofa voor jezelf. Eh... Kan dat eigenlijk wel?  

Een social sofa voor jezelf.

Geen opmerkingen: