zondag 27 mei 2012

Loper

Meer dan vorige jaren leverde onze Foto Expressie Groep Gemert een bijdrage aan de Open Atelier Route in Gemert. Die wordt zoals elk jaar gehouden met Pinksteren, dus vandaag en morgen. 
We hebben weer een expositie ingericht; dit jaar twintig foto's in het Commanderij College aan de Sleutelbosch rond het thema 'Crisis'. We bedenken elk jaar een thema voor de Open Atelier Route-tentoonstelling. Daarmee leggen we een verbinding tussen alle foto's. In principe kan elk lid een foto aanleveren. Bovendien vormt het thema een uitdaging om speciaal voor deze expositie nieuw werk te maken. Voor de presentatie van portfolio's en vrij werk van leden houden we nog een clubtentoonstelling later dit jaar. 
Ook legden leden van onze fotoclub dit jaar in de aanloop naar de Open Atelier Route de kunstenaars en hun werk vast. De foto's van de kunstwerken werden op ansichtkaarten afgedrukt ter promotie van de kunstenaars. De foto's van de kunstenaars zelf staan op de website van de Open Atelier Route Gemert.
Vanmorgen was ik in het gemeentehuis bij de officiĆ«le opening van de tweedaagse Open Atelier Route. De Gemertse kunstenares Stanny Roodselaar had alle deelnemende kunstenaars en ook schoolkinderen opgeroepen een werkstuk in te leveren voor de openingsmanifestatie. De gedachte was om er - kort door de bocht geformuleerd - de onbevangen speelsheid van een kind mee uit te drukken. Stanny knoopte alle kunstwerken aan elkaar tot een loper die op een ludieke manier werd 'onthuld'. 
Mijn bijdrage bestond uit een collage van foto's die ik afgelopen jaar maakte van spelende kinderen. Mijn foto's zijn op deze foto links onder het midden te zien. Ik drukte ze met mijn Epsonprinter af op twee A3+ vellen Premium Glossy Photo Paper. Het publiek mag over de loper wandelen. Als de prints twee dagen stand houden stuur ik Epson wel een rekening. Want zoveel goede reclame mag best betaald worden.

Epson Premium Glossy Photo Paper

Geen opmerkingen: